jsem na fóru úplně nový, prošel jsem si tu nějaký ten obsah a myslím, že TADY se mi bude líbit.
A hned se na Vás obracím s prosbou na kvalitní a spolehlivé plnicí pero. Nebudu o sobě tvrdit, že jsem spisovatel, ale dejme tomu pisálek, (vyšla mi před lety jedna kniha a ještě neměla valný úspěch) co si psaní tzv. Longhand oblíbil a veškeré povídky a rozepsanou knihu teď píšu v ruce. Dva roky vlastním roller Kaweco sport, který sebou tahám takřka všude pro svou skladnost a nenáročnost, a asi před půl rokem jsem si pořídil plnicí Parker jotter, abych zjistil, zda jsou plnicí pera to pravé ořechové. A světe div se, ano.
Parker slouží dobře, ale přeci jen je to takový vcelku nezmar. Má takovou špatnou vlastnost, že čas od času vynechá nějaký tah a na mou ruku je poměrně tenký.
A teď konečně otázka na Vás. Sháním cenově dostupné pero, co by zvládlo bez problému i delší psaní (dávám, nebo snažím se napsat 1500-2000 slov denně) nejlépe s hrotem F (Jotter má M a stopa mi přijde celkem silná) a aby to byl "buřtík" takže větší průměr.
Nevím, zda se mi úplně chce znovu do Parkeru, možná bych se podíval i na jiné značky. (Kroužil jsem na netu a zaujaly mne např. Pelikan, Sheafer, Cross, Waterman) ale samozřejmě uvítám jakékoli rady a tipy.
Obrovskou výhodou by byla dostupnost nejlépe samozřejmě v ČR, nebo alespoň v Evropě. Cenový strop bych zvolil střídmě na 3000,-
Všem moc děkuji

Ptrk.