- Filofax či ADK - Penforum.cz - plnicí pera a kvalitní psaní - fórum

Fórum pro fanoušky plnicích per a kvalitního psaní


Rádi píšete plnicím perem? Používáte značkový diář? Tak tento web je pro Vás.

Filofax či ADK

Vše o značkových diářích.

Filofax či ADK

Příspěvekod admin » 31 led 2012 23:15

U nás v Česku jsou nejčastěji používané diáře od značek Filofax a ADK. Která značka je ta Vaše? Proč upřednostňujete tu, kterou používáte?
Luxusní pera - e-shop s nejen značkovými psacími potřebami
http://www.luxusni-pera.cz
admin
Site Admin
 
Příspěvky: 18
Registrován: 05 led 2011 11:41

Re: Filofax či ADK

Příspěvekod jirka0426 » 01 úno 2012 09:56

Diářů jsem používal docela dost. Začínal jsem na ADK Classic A6, pak ADK Operátor, ten moc nevydržel. Pak jsem přešel na Herlitz, ty jsem měl dva a docela spokojenost. Posladní dva roky jsem používal Filofax Classic A5 a od letošního roku jsem přešel na ADK Prezident v hnědé kůži. Je to asi to nejlepší, co jsem zatím měl možnost vyzkoušet. Super provedení, množství úložného prostoru, velký výběr formulářů a dalšího příslušenství, prostě super. Jediná výtka je snad k poutkům na psací potřeby, jsou dost malá. Je tam součástí multifunkční CROSS, ale pero je pero.
jirka0426
 
Příspěvky: 49
Registrován: 22 led 2011 01:47

Re: Filofax či ADK

Příspěvekod katka.m » 26 úno 2012 20:32

Ja uz 6 let pouzivam Filofax a nedam na nej dopustit. U ADK se mi nelibi, ze maji vlastni format formularu a bohuzel ani kvalita me nikdy neuchvatila (Mela jsem v ruce par kousku od kolegu z prace).
Doufam, ze neporusim nejaka pravidla fora, ale pokud nekoho Filofax zajima vice, zde je odkaz na super blog. Doporucila bych ho vsem, kdo se potrebuji zorientovat ve velikostech, zpracovani, naplnich ale i v time managementu. Ale neleknete se :D ... je to tak trochu jiny svet.

http://philofaxy.blogspot.com/
katka.m
 
Příspěvky: 4
Registrován: 26 úno 2012 20:13

Re: Filofax či ADK

Příspěvekod makmak » 26 led 2013 15:04

Chcel by som sa opýtať, či je drahý Filofax až tak lepší ako napr. obyčajný Herlitz. Čo je na ňom lepšie okrem obalu? Vnútorné členenie, kvalita papiera?
makmak
 
Příspěvky: 3
Registrován: 25 led 2013 22:10

Re: Filofax či ADK

Příspěvekod Josef.Pope » 29 led 2013 11:39

Ahoj,
je to asi hodně o preferenci a také o tom, že Filofax je jakýmsi synonymem pro diář. Na druhou stranu Filofax má nepřebernou možnost výběru formátů, tvarů a možností. Asi každý si najde to co mu vyhovuje a poskládá si každý svůj vlastní filofax.

Někde jsem slyšel: A chcete nějaký diář a nebo filofax? Tak asi možná proto.

Já osobně používám Filovax Finsbury Black A5.
Josef.Pope
 
Příspěvky: 50
Registrován: 30 říj 2012 23:26
Bydliště: Brno

Re: Filofax či ADK

Příspěvekod tlacenka » 10 dub 2013 19:43

filofax pokryva cele spektrum velikosti... barev..i materialu - ma (oproti vetsine) vice "kolecek" uvnitr (krouzkova vazba) - coz muze byt vyhoda, ale take nemusi. Papirove nic moc (pro plnici pero), ale ma relativne levne naplne - v porovnani s konkurenci. Ma suprovou zakladnu fanousku (jak jiz nekdo zminoval) philofaxy.com, ma celkem zajimave vnitrni cleneni. Subjektivne jiz dlouho vaham mezi novym filofaxem a adk - co se mi nelibi na adk jsou ty kruhy do "D", a vyber formularu (ve smyslu cleneni a designu), ale z filofaxu jsem zvykly resit si vetsinu sam - i kdyz si pripadam jako blazen - 98% formularu mam svych vlastnich (vcetne diare) - pouzivam aktualne variantu "pocket", ale pokukuju po A5 (ciste z praktickych duvodu) - jeste nevim... protoze zase ta mala verze je mobilni.. mozna pujdu jen do verze personal - ale zatim opravdu ctu miliony postrehu a spol. V porovnani s adk me jeste napada (pri pouziti standardne dodavanych formularu) je pro nekoho (pro me konkretne) nevyhoda u adk ta, ze nema standardne zalozky do strany, ale pouze nahoru. take pouzivam zalozky nahoru, ale hlavne do boku - a protoze diar funguje hlavne kdyz je otevreny a lezi na stole, tak neustale prisouvani a hledani nahore neni pro praci (napr u pocitace) ale i na stolu uplne idealni - tzn kdybych koupil adk, musel bych predelat pro muj styl prace uplne vsechno... maji pekne desky (mysleno ty drazsi), celkem schopny support (opravy a spol), ale toto jsou duvody, ktere me zatim drzi od nich dal. zatim vaham ale vyresit to budu muset rychle.
Varianty mini aka A8 jsem zavrhl ... protoze tvurci formularu si mysli, ze adekvatne tomu, jak se zmensuje pomer velikosti papiru, tak se zmensuje mezera mezi radky (a hlavne maji male mechaniky) - pokud do toho chcete nacpat diar i spoustu dalsich veci...je to proste (pro me) male.
tlacenka
 
Příspěvky: 20
Registrován: 19 úno 2013 14:03

Re: Filofax či ADK

Příspěvekod ypres_bass » 28 říj 2013 11:15

tlacenka píše:...ale z filofaxu jsem zvykly resit si vetsinu sam - i kdyz si pripadam jako blazen - 98% formularu mam svych vlastnich (vcetne diare)...

bylo by možné ukázat tvoji tvorbu? pokud to sem nechceš dávat veřejně, tak kdyžtak standa@signovano.cz díky
Parker Sonnet SS CT (F) | Parker I.M. Amaranth (F) | Parker I.M. Amaranth (M)
Parker I.M. Profile Black (M) | Pilot Metropolitan BlackDot (F) | Herlitz (M)

www.stanislavkolarik.cz
ypres_bass
 
Příspěvky: 101
Registrován: 19 led 2013 03:36
Bydliště: Pardubice

Re: Filofax či ADK

Příspěvekod Řeřicha » 29 říj 2013 10:06

Já jsem upřímně příznivcem ADKček, zdají se mi praktičtější, navíc co se týče cen, je to vždy takové přijemnější než filofax... Hlavně taky plnění, to je úplně někde jinde. ADKčko už mám několik let plnění vždy kupuju na netu (viz tu http://www.sevt.cz/obchod/kancelarske-p ... are-diare/) a spokojenost největší.
Řeřicha
 
Příspěvky: 2
Registrován: 29 říj 2013 09:59

Re: Filofax či ADK

Příspěvekod Stenatko_Kokrspanela » 15 led 2014 17:37

Zvažuji, že si udělám radost nějakým lepším diářem a pořád Váhám mezi Filofax a ADK.

V ruce jsem měl zatím Filofax s rozložením týden / 2 strany a bohužel musím konstatovat, že papír prosvítá víc, než u mého diáře z Lidlu, který stál méně než samostatné náplně do Filofaxu :)
Jaká je zkušenost s papírem u ADK?

Co se týká členění tak jsem bez preferencí, protože dosud jsem vše řešil elektronicky v mobilu a tabletu...

Děkuji za postřehy
Kája

Není umění psát na počítači... Papír neopraví hrubku, stejně tak papír neschová opravy.
Stenatko_Kokrspanela
 
Příspěvky: 295
Registrován: 23 pro 2012 00:53
Bydliště: Praha

Re: Filofax či ADK

Příspěvekod Petr.T.M. » 16 led 2014 08:34

No, když bych si měl vybrat mezi Filofaxem a ADK tak jsem si vybral Paperblanks. 8-) Předevčírem jsem ho koupil. Měl jsem jej loni a byl jsem spokojený.
Waterman Expert Esstential Taupe CT 'F'; Sheaffer 100 Gift Collection 'F'; Parker Vector Stainles Steel 'F'; Parker Vector Black 'F'; Sheaffer VFM Matte Black 'F'; Jinhao 159 'M'; X-Pen Matrix Blue 'F'; NO-NAME ?
Petr.T.M.
 
Příspěvky: 95
Registrován: 23 úno 2013 21:29
Bydliště: Hranice

Další

Zpět na Diáře a plánování

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník